Jordansk enke vinder retssag

JORDAN – Den kristne enke Siham Qandah har vundet endnu en sejr ved de jordanske domstole. Det ser endelig ud til, at hun har vundet kampen for, at hendes børn ikke skal opdrages som muslimer. Den 13. juni vandt den kristne jordanske enke Siham Qandah en retssag mod sine børns muslimske værge. Det oplyser Åbne Døres nyhedsbureau Compass.
I flere år har Siham Qandah kæmpet for at få lov til at beholde forældremyndigheden over sine to børn, der efter faderens død blev erklæret som muslimer. En gruppe muslimer påstod, at han var konverteret til islam umiddelbart inden sin død. På den baggrund krævede domstolene, at Siham skulle udlevere børnene til muslimsk opdragelse hos en muslimsk værge. Efter dette krav gik hun og børnene under jorden.
Ved retten den 13. juni stadfæstede den jordanske domstol, at den hidtidige værge ikke er egnet som værge. Samtidig fik Siham Qandah frie hænder til at udpege en ny værge for børnene, indtil de bliver 18 år.
– mbc