‘Nødhjælp til Uffe’ går til HIV smittede

Morten Meiner, som står bag indsamling, mener, at Uffe Holm er en kylling, fordi han ikke vil lære Jesus at kendeEn studietur til Israel bliver ikke til noget for komikeren Uffe Holm, som fortalte en pervers vits om Jesus i DR1. Pengene skal gå til AIDS-ramte børn, mener han.

Uffe Holm er en kylling, mener sognepræst Morten Meiner (foto: FBI)

I fredags sluttede indsamlingen til Uffe Holm, som fortalte en pervers vits om Jesus i musikprogrammet Boogie på DR1 i forbindelse med en „Humor mod AIDS“-dag. 14.700 kroner er indsamlet til en „opdragende“ gave til komikeren: The Passion of the Christ på DVD, en bibel og en studietur til Israel.

Overstået kapitel

Uffe Holm fortæller gennem sin PR-agent Charlotte Wøhlk Larsen, at han takker nej til gaven. Han mener, at det er bedre, at pengene går til AIDS-ramte børn i Afrika, frem for at han skal til Israel. Han synes, at „det er et overstået kapitel“.
Til Ekstra Bladet har han tidligere sagt:
– Min første reaktion, da jeg fandt ud af, at jeg havde trådt nogle over tæerne, var at tage Jesus-joken ud af showet. Jeg tror, jeg ved mere om Jesus fra Nazaret end de fleste danskere.

En kylling

Sognepræst Morten Meiner, der har taget initiativ til indsamlingen Nødhjælp til Uffe, er skuffet over, at det ender her. Men bemærker samtidig, at Uffe Holm ikke kan lukke sagen, når han er blevet politianmeldt.
– Han bliver nødt til at forholde sig til sagen. Han kan ikke tie det ihjel. Jeg er skuffet over, at han ikke vil med, når han før har været med på det. Han er en kylling.
Sognepræsten bemærker, at Uffe Holms problem er, at han ikke ved, hvordan han skal forholde sig til noget helligt:
– Uffe er ikke et dårligt menneske. Han handler bare i uvidenhed. Og mit håb er, at han vil tænke sig om og sige ja til udfordringen alligevel, lyder det fra Morten Meiner.

KLR: Det bedste

Landsformand for KLR, Kirke og Medier, Lars Peter Melchiorsen oplyser, at der er indsamlet 14.700 kroner, og at det ville dække en studietur til Israel med Felix Rejser:
– Vi overvejede at lægge sag an. Men da Morten Meiner kom med ideen om en studietur, var vi med på det. Det var den bedste måde at reagere på i denne situation, fastslår Lars Peter Melchiorsen.
Pengene går nu til Dansk Missionsråd.

DR beklager

DRs konstituerede generaldirektør Lars Vesterløkke beklagede i juni måned programmet i Katolsk Orientering, en katolsk nyhedsavis:
– Vi er gået over stregen. Et indslag som det omtalte burde ikke være sendt i Boogie. Jeg har diskuteret sagen med ledelsen i DR Ung, der producerer Boogie, og vi har talt med de involverede for at forklare DR’s holdning. Indslaget vil ikke blive vist igen, fastslår Lars Vesterløkke.