Bank bygger lege- plads til Frelsens Hærs krisecenter

Frelsens Hærs krisecenter Svendebjerggård i Hvidovre fik en ny legeplads i sommer.

Bankfolk bygger legepladsen
Foto: Bent Dahl Jensen

Det var 40-50 medarbejdere fra GE Money Bank, der i dagene 17. – 24. juni var ude og knokle med at grave ud til legepladsen og andre praktiske ting.
Banken betalte også de 175.000 kr., som den nye legeplads kostede. Så var den også udstyret med rutschebane, gynger, klatrestativer mm.
Banken er en del af den amerikanske GE-koncern, som har den filosofi, at man skal give noget tilbage til det samfund, man er en del af. I Amerika er det helt almindeligt, at medarbejdere i et firma går ud og laver velgørende arbejde, f.eks. maler en skole i det fattige Harlem i New York. Men det er ikke dansk tankegang, så forstanderen på Svendebjerggård, Kenneth Gøtterup, havde nogle overvejelser om det rimelige i, at private virksomheder finansierer en del af en offentlig institutions udgifter. Men med den nye legeplads fik man noget, der ikke umiddelbart var råd til i krisehjemmets egne budgetter.
-hanne