Irakere søger fred og finder Jesus

Kirkerne i Irak oplever en stor vækst. Muslimer bliver tiltrukket af budskabet om fredIRAK – Midt under bombesprængninger og gidseltagninger oplever de evangeliske kristne i Irak stor vækst. Det skyldes en generel længsel efter fred, oplyser lokale kristne.

Irakiske børn længes efter fred – ligesom det meste af befolkningen

Under murbrokker og nyheder om bombesprængninger, gidseltagninger og politiske skænderier „ligger“ der et mere positivt billede af kirken i Irak, fortæller Åbne Døre.
De irakiske evangeliske kristne oplever for tiden en stor vækst. Alene i Bagdad er der etableret 15 nye evangeliske kirker, siden Saddam Husseins regime faldt i april 2003.
De nye medlemmer kommer fra alle mulige baggrunde, heriblandt også muslimer.
De kristne i det nordøstlige Kurdistan oplever også en ny positiv udvikling.
Området er blevet et tilflugtssted for kristen aktivitet, idet to rivaliserende kurdiske magthavere er mere og mere tolerante overfor muslimer, der bliver kristne.
– Menneskene er åbne som aldrig før, siger Ghassan Thomas, præst for Den Kristne Missionær-Alliances kirke i Bagdad. – Det er, fordi der ikke er fred.
– Muslimer ønsker også fred, forsætter Thomas. Mange af dem er bange. Når gidsler dræbes, bliver der ofte brugt vers fra Koranen for at retfærdiggøre det. Så mange muslimer søger deres egen gud.
– Når vi forkynder, at Gud er kærlighed, er det så forløsende for dem, slutter Ghassan Thomas. 
– mbc