Nødhjælpsleder tilbage i Danmark

SUDAN – Torben Madsen fra International Aid Service er tilbage i Danmark efter at have været strandet en uge under uroligheder i Sudan

Torben Madsen er nu hjemme i Danmark igen

I forrige nummer kunne vi berette om, at Torben Madsen, der er leder af pinsekirkernes nødhjælpsorganisation, International Aid Service (IAS), var strandet i Sudan. Han var blevet fanget i krydsild mellem syd- og nordsudanesere i Sudans hovedstad Khartoum sidste uge. Nu er urolighederne stilnet af, og Torben Madsen er kommet hjem i god behold, oplyser Frikirkenets nyhedstjeneste Domino.
Urolighederne kom, efter at vicepræsidenten, John Garang fra Sydsudan, var blevet dræbt i et helikopterstyrt. Han var en meget vigtig part i den begyndende fredsproces i Sudan. Det fik mange sydsudanesere til at se helikopterstyrtet som et politisk drab.
I den tilspidsede situation gik kristne verden over i bøn for Sudan, og Torben Madsen er ikke i tvivl om, at det er et mirakel, at der ikke udbrød en ny borgerkrig.
– Det kunne være gået rigtig galt! Fredsprocessen hænger i en tynd tråd, og der skal ikke meget til, for at det hele kan blusse op igen, siger Torben Madsen. – Der er derfor ingen tvivl om, at Gud hørte bøn og reddede landet fra at ryge tilbage i borgerkrig.
Befolkningen i Nord- og Sydsudan arbejder stadig på at skabe en vedvarende fredsløsning efter over 30 års borgerkrig.
– mbc