Debat

Udfordringen forandrede mit liv
Som en af dem, der var villig til at bestille Udfordringen fem dage om ugen, vil jeg gerne fortælle, hvad avisen har betydet for mig. Jeg har fået den, lige siden den startede med at udkomme, tror jeg. Først fik vi den som gaveabonnement, men jeg syntes så godt om den, at jeg fortsatte med at abonnere på den. Jeg troede på Gud og var interesseret i at læse, hvad andre havde oplevet med Ham. Men jeg kendte Ham ikke og havde ikke fred og fællesskab med Ham.
I 1986 kom jeg i en krise med angst-anfald og tænkte på, hvem der kunne hjælpe mig med at få hjælp fra Gud. Ud fra min læsning af Udfordringen vidste jeg, at det var Gud, der skulle hjælpe mig.
Da faldt jeg over en artikel (nr. 35, 1986) på kvindesiden, „Kvinden, der altid ønskede at være“, som bl.a. talte om Helligåndens fylde. Forslaget var, at man skulle bekende som synd de ting, der talte til en, bl.a. ud fra Galaterne 5, 19-21. Guds ånd viste mig, at egoisme (selvmedlidenhed), misundelse, bekymring og mangel på tro på Ham, var barrierer, der stod mellem Gud og mig.
Jeg bekendte det som synd og takkede for tilgivelse, som der stod, og straks blev jeg fyldt af en glæde og fred, som jeg aldrig før havde kendt. Det var virkelig et vendepunkt, en ny fødsel og en fylde af Helligånden. Min vandring med Gud begyndte, og jeg kunne vidne om, hvad Han havde gjort for mig!
Jeg har altid syntes, Udfordringen var – næsten – uundværlig. Tak til Birgit Jensen, der havde redigeret artiklen, og alle I andre medarbejdere på avisen gennem årene.
Eva Steen Hansen
Tinbækparken 10
8464 Galten

Norsk svigt
Ved Stortingsvalget i september 2005 blev det norske Kristeligt Folkeparti næsten halveret. Årsagen til dette er KRF’s statsminister Bondevik. Han var valgt for i kulturelle og åndelige sammenhænge at gøre en politisk forskel. Men Bondevik nægtede at gøre en forskel netop der, hvor han var valgt til at gøre det. Han indskrænkede sin opgave til at være en moderat borgerlig politiker.
Et skoleeksempel herpå er, da han i 1998 skulle udnævne Oslos næste biskop. Det undlod han at gøre og overlod i stedet opgaven til en minister fra et andet parti, der så udnævnte en liberal teolog til biskop.
Niels Erik Søndergård
Rasmus Rasks Alle 95
5250 Odense SV