Forelæsning om det 20. århundredes største teolog

ÅRHUS – Den 2. september kunne forhenværende professor i etik og religionsfilosofi ved Aarhus Universitet K.E. Løgstrup være fyldt 100 år.Det markeres med en særlig forelæsning om Løgstrup på Menighedsfakultetet i Århus fredag den 28. oktober.
K.E. Løgstrup betragtes af mange som den mest anerkendte og respekterede teolog i det 20. århundrede.
Ikke bare i Danmark, men også i Norge og Sverige. Mest kendt er han for sin tale om den menneskelige fordring, det at mennesket som en naturlig sag tager vare på medmennesket. K.E. Løgstrup døde i 1981.
Det er professor dr. theol Kurt Christensen, der forelæser om Løgstrup, og han vil blandt andet komme ind på Løgstrups betydning for dansk og skandinavisk teologi, og hvordan vi skal vurdere hans teologi i dag.
– ole