Kristne beder for muslimer

Muslimerne gik i denne uge ind i ramadanen, som byder på en måned med faste og
bøn til Allah. Samtidig går millioner af kristne i bøn til Gud for den muslimske verdenDen muslimske fastemåned ramadanen vil blive en helt speciel tid, hvor kristne beder for den muslimske verden. I Norden er det den norske organisation KABA, der går foran.

– Vores ønske er, at flere mennesker i disse områder skal møde Jesus, siger Trond Filberg fra den norske organisation KABA, der arrangerer bøn for den muslimske verden.

Den muslimske fastemåned ramadanen er netop gået i gang. Det er en tid, hvor muslimerne søger Allah og faster fra solopgang til solnedgang. Men det er også en tid, hvor kristne over hele verden beder for muslimerne.
På verdensplan forventer man, at omkring 25 millioner kristne vil bakke op om projektet, der kaldes „30 dage i bøn for den muslimske verden“. I Norden er det den norske organisation Kristeligt Arbejde Blandt Arabere (KABA), der går foran.
Trond Filberg, der er informationskonsulent i KABA, lægger ikke skjul på motivet for kampagnen.
– Vores ønske er, at flere mennesker i disse områder skal møde Jesus, siger Trond Filberg.
Han forklarer, at der er en særlig grund til at bede for muslimerne netop under ramadanen. Her er muslimerne nemlig i forvejen åndeligt søgende.
– Der er helt konkrete tilfælde, hvor vi ved, at der ikke har været nogle kristne i direkte kontakt med de pågældende muslimer. I ramadanen har de selv søgt Gud, og her har de fået et reelt møde med kristendommens Gud. Bagefter er de så konverteret til kristendommen, siger Trond Filberg.
Han er ikke i tvivl om, at det er bønnen for disse mennesker, der har haft sin effekt.

Også danskere der beder

Opfordringen til bøn for muslimerne når langt ud. Den internationale hjemmeside www.30-days.net forklarer, at materialet er oversat til hele 42 sprog.
I Danmark er projektet ikke så udbredt, men der findes organisationer, der også opfordrer til bøn for muslimerne. En af dem er Operation Mission, der har missionærer i flere muslimske lande.
– Vi oplever igen og igen, at muslimerne får drømme og syner. Mange gange er det i områder, hvor der har været en intensiveret bønneindsats, siger Bitten Schriver Ingerslev, der er leder af Operation Mission i Danmark.
– Bøn baner vejen, ingen tvivl om det, siger Bitten og opfordrer til, at man beder, selv om man ikke lige har et officielt bedehæfte.

Glade for muslimerne

Trond Filberg fortæller, at det ikke alle kristne, der har vist forståelse for kampagnen. Også fra muslimsk side har man mødt negative reaktioner – men også positive. Han mener, at det vigtigste er at vise muslimerne kærlighed.
– Vi er ikke imod muslimer, siger Trond Filberg.
– Vi er glade for dem, fordi de er mennesker, og vi tror på at vise kærlighed. Vi vil heller ikke tvinge dem op i et hjørne.
– Vi ser, at der er mange, der søger, og de leder og vil finde ud af det her, slutter Trond Filberg.

Hæftet „30 dage i bøn“ kan købes på KABAs hjemmeside www.kaba.as
Prisen er 30 norske kroner.