Uffes svære valg

Standup-komikeren Uffe Holm vakte bred forargelse, da han gik langt over stregen med en vittighed om Jesus i et ungdomsprogram på DR1.Men i stedet for bare at råbe op, valgte en gruppe kristne at gribe sagen anderledes an. De mente, at når komikeren kunne finde på at fortælle sådanne vittigheder, så måtte det skyldes, at han ikke vidste nok om Jesus eller kristendommen.
Derfor blev der startet en indsamling med titlen Nødhjælp til Uffe Holm. Pengene skulle gå til en guidet rejse til Israel, så Uffe kunne blive lidt klogere.
Nu er de 14.700 kroner for længst samlet ind, og nødhjælpen i form af et rejsegavekort, en bibel og en dvd med filmen The Passion of the Christ er sendt til komikeren, som inden den 16. oktober skal tage stilling til, om han vil med på rejsen.
Gennem sin agent har Uffe Holm dog tidligere meddelt Udfordringen, at han ikke vil tage med på rejsen, og at han betragter hele sagen som et overstået kapitel. Han foreslår i stedet, at pengene gives til AIDS-ramte børn i Afrika.
Den reaktion fik straks initiativtageren til indsamlingen, sognepræst Morten Meiner til at kalde Uffe Holm en kylling.
Men Uffe Holm kan altså endnu nå at skifte mening.
– ole