Ny formand for KD vil nå nye vælgere

MIDDELFART – Der måtte to afstemningsrunder til på Kristendemokraternes (KD) landsmøde i Middelfart, før det stod klart, hvem der skulle være KD´s nye leder.

Bodil Kornbek

I første afstemningsrunde blev Mogens Nørgaard Pedersen fra Nordjyllands amt sorteret fra, hvorefter valget stod mellem Bodil Kornbek og Tove Videbæk. I sidste afstemningsrunde fik Tove Videbæk 112 stemmer, mens Bodil Kornbek fik 206 stemmer.
– Jeg glæder mig bare så meget til at komme i gang med formandsjobbet, sagde Bodil Kornbek i sin takketale til de delegerede, – og noget af det første, jeg vil gøre, er at tage en tur til Vestjylland.
Med sin sidste bemærkning henviste Kornbek til sine kommentarer på valgnatten om vestjyder og Indre Mission – kommentarer, som hun senere har karakteriseret som kiksede.
Efter valget blev Kornbek lykønsket med valget af amtsformændene fra både Nordjyllands amt og Ringkøbing amt, der ellers havde anbefalet valget af henholdsvis Mogens Nørgaard Pedersen og Tove Videbæk.
– Vi står bag dig og mener, at du er et godt valg, lød det samstemmende fra de to amtsformænd.
Efter formandsvalget fik Udfordringen lejlighed til at stille Kornbek et par spørgsmål:

Bodil Kornbek, tillykke med valget. Hvad kommer valget af dig til at betyde for Kristendemokraterne?
– Tak! Valget af mig kommer ikke til at betyde, at man pludselig vil se KD som et parti med helt nye meninger. Politikken skal fortsat bygges på en klippegrund bestående af de kristne værdier og det kristne livs- og menneskesyn.

Hvis KD ikke kommer frem med helt nye meninger, hvordan kan du så tro på, at KD kommer tilbage i Folketinget?
– Vores store problem har i mange år været, at vi har haft svært ved at trænge igennem i medierne med vores politik. Der er stadig folk, der opfatter os som et parti, der alene har særligt kristne mærkesager. Vi skal blive meget bedre til at kommunikere i medierne, og hvor vi ellers har mulighed for at tale til folk. Jeg tror, at kommunikation er en vigtig nøgle til at få KD tilbage i Folketinget igen.

Vil KD satse på helt nye vælgergrupper – eller satser du stadig på kristne vælgere?
– Ingen skal være i tvivl om, at der ikke vil blive rokket et komma i nogle at de centrale spørgsmål for eksempel abort og mange etiske spørgsmål, men vi kommer heller ikke tilbage i folketinget igen, hvis vi ikke får nye vælgergrupper i tale.
Jeg tror, at der er et stort potentiale udenfor vores traditionelle vælgerkredse. Flere og flere mennesker ser de kristne værdier som utroligt værdifulde, og det skal vi udnytte.
– Det betyder ikke, at vi skal ændre politikken, men vi skal blive meget bedre til at kommunikere klart og tydeligt, hvad vi står for.
Kristendemokraternes nye formand er 44 år gammel, gift med Peter og mor til tre børn.
Hun er uddannet lærer og har undervist siden 1987. Først 10 år i folkeskolen og siden som konstitueret skoleleder på en friskole i det københavnske nordvestkvarter.
Bodil Kornbek blev i år 2000 formand for Kristeligt Folkeparti i Københavns Amt, og i november 2001 blev hun valgt til Folketinget som kandidat i Rødovre og Lyngbykredsen.
Ved det seneste valg i februar røg hun ud af Folketinget sammen med partiet.
Siden maj har hun arbejdet som souschef på Københavns Kvindedaghøjskole, hvor hun er personaleleder og har ansvar for udvikling af skolens kursusvirksomhed.
Når Bodil Kornbek ikke bedriver politik, bruges tiden sammen med familie og venner. Men der bliver også tid til at spille badminton og benytte sig af Københavns mange kulturelle tilbud. Desuden er hun engageret i Pinsekirken København og frivillig medarbejder i en klub med mange indvandrere.