Spændende moderne eventyr

Trig og det sorte hjerte er et spændende eventyr om et gammelt land, „Riget“. Her er det de rige og fornemme, der har det godt på bekostning af de fattige. Mange troede på guldets magt, og at man kan købe alt for penge.Men sådan har det ikke altid været. For tidligere troede menneskene først og fremmest på Skaberen og Lysets Stjerne og på, at Morka var ondskabens Herre – også kaldet Sorte Hjerte.
I de gamle skrifter er der en „profeti“ om, at når dronningen i Riget føder en lille pige med hår, der er rødere end ild, med nattens sorte øjne og seks fingre på højre hånd, så kan man vente, at Morka vil overtage landet. Men den siger også, at Skaberen vil sende Lysets Stjerne for at redde menneskene.
Nu har dronningen født en prinsessse med ildrødt hår og seks fingre på højre hånd – og et drama udspiller sig, hvor en af byens vismænd og hans barnebarn drager ud for at se, hvad de kan gøre. De får følgeskab af en tigger, Davin, der viser sig at være Lysets Stjerne.
Det er science fiction, det er eventyr, det er en lignelse – og det er blændende godt lavet. Jeg er ellers ikke så begejstret for science fiction, men denne har grebet mig, så jeg overgiver mig. Den kan varmt anbefales til store børn, unge og voksne, der kan lide eventyr og spænding, og den kan „gøre lykke“ som højtlæsningsbog.

Lone Vindum Jacobsen:
Trig og det sorte hjerte
192 sider
168 kr.
Unitas