Avis laver Danmarks største hjemmeside om kristendom

Kristeligt Dagblad har lavet en omfattende internetportal med masser af oplysninger, baggrundsviden og nyt fra det kirkelige Danmark2. december åbnede Kristeligt Dagblad internetportalen www.kristendom.dk med et hav af informationer om kirke og kristendom. Portalen henvender sig til alle aldersgrupper, og der er noget at hente, uanset hvor meget man i forvejen ved om kirke og kristendom, lover avisen.

Den helt nye internetportal, kristendom.dk, ønsker at favne om vidt forskellige grene af det kirkelige liv i Danmark

– Denne lancering er den hidtil største kristendoms-satsning på det danske internet, siger Kristeligt Dagblads chefredaktør, Erik Bjerager.
Avisen oplever, at flere og flere danskere henvender sig med spørgsmål om tro og kristendom. Derfor vurderer Bjerager, at der er et stort behov for en hjemmeside, der kan samle og formidle saglige og levende oplysninger om kirkens liv og den kristne tro.
Ud over Kristeligt Dagblads journalister skal flere end 20 fagredaktører bidrage med indhold til portalen, så den hele tiden er aktuel og opdateret.
Kristendom.dk indholder blandt andet omfattende temaer om dåb, konfirmation, bryllup og begravelse. Der er baggrundsinformation om Bibelen og flere salmer, kirkens historie og centrale skikkelser i kristendommen. Inspiration til bøn og kristen meditation. Desuden er der artikler om de kristne højtider, i øjeblikket naturligvis om jul og advent. Endelig finders der en landsdækkende oversigt over gudstjenester.

Internetskriftestol

Besøgende kan desuden teste deres viden om kristendommen, debattere i et debatforum eller aflægge et besøg i den særlige internetskriftestol. Onlinepræster skiftes til at sidde klar ved tasterne, så der også er plads til en sjælesørgerisk samtale eller et personligt svar på svære spørgsmål.
Et særligt afsnit henvender sig særligt til præster og forkyndere, der blandt andet kan hente hjælp til ugens prædiken.
Folkene bag den nye internetsatsning håber at kunne favne om vidt forskellige grene af det kirkelige liv i Danmark og opfordrer brugere til at skrive ind med ideer til temaer at tage op.
Det er indtil videre folkekirken og de folkekirkelige organisationer, der fylder mest på hjemmesiden, men der er også blevet plads til frikirkerne. Blandt andet kan man læse om „frikirkernes spiritualitet i bøn og sang“, og under temaet „Kristne Kirker“ er det muligt at læse om en lang række danske og internationale frikirke-samfund.
Kristeligt Dagblad driver også www.religion.dk, der er Skandinaviens største portal om alle verdens religioner.
– ole