Nordmænd giver mindre

NORGE – En ny norsk bog har taget temperaturen på norske kristnes giversind. Bogen antager, at cirka 10 procent af nordmændene er, hvad bogen kalder personligt kristne.De udgør tilsammen 190.000 husstande og tjener til sammen i omegnen af 43 milliarder norske kroner.
Bogens forfatter, Øystein Garcia de Presnos, har hentet tal og statistikker i 46 norske kristne organisationer, der årligt modtager cirka 1,1 milliarder kroner fra frivillige givere. Det svarer til godt 2,6 procent af de norske kristnes indtægt, hvis undersøgelsen holder stik.
Undersøgelsen viser også, at giversindet voksede mere end den gennemsnitlige lønudvikling fra 1955-1975. Siden er giverlysten faldet drastisk. Især blandt de yngre nordmænd, som ellers har de højeste lønninger.
Endelig viser bogen, at en tredjedel af de kristne nordmænd giver to tredjedele af gaverne, skriver magasinet Evangeliet til alle.
– ole