To kirker vil holde natåbent for hjemløse

KØBENHAVN – To københavnske folkekirker har besluttet sig for at holde lokalerne åbne for hjemløse fra kl. 23 til kl. otte om morgenen på nætter med særlig hård frost.Det drejer sig om Sct. Andreas Kirke i det indre København og Skt. Stefans Kirke på Nørrebro. Beslutningen er truffet på opfordring fra Kirkens Korshær.
– Vi mener, at kirkerne har en forpligtelse til at være asyl for den slags mennesker. Derfor er vi meget glade for, at to kirker i København tager deres diakonale forpligtelse alvorligt, siger Korshærens kampagneleder, Torben Larsen, til Kristeligt Dagblad.
Der findes i forvejen en række herberger og andre tilbud om overnatning, men flere af de hjemløse fravælger disse tilbud, fordi de ikke ønsker at blive registreret.
Det anslås, at der findes et par tusinde hjemløse i Danmark. Og hver vinter er der hjemløse, der dør eller bliver læmlæstede i kulden.
– ole