Kristen avis i Norge bringer Muhammed-tegninger

NORGE – Det har vakt undren i kristne kredse i Norge, at den kristne avis Magazinet i sidste uge valgte at trykke Jyllands-postens omstridte Muhammed-tegninger.Jyllands-Posten tændte i efteråret en voldsom debat i Danmark, da avisen bragte en række tegninger, hvor karikaturtegnere havde afbilledet den muslimske profet Muhammed.
Tirsdag i sidste uge rykkede debatten til Norge, da den kristne norske avis Magazinet valgte at bringe de omdiskuterede tegninger.
Vebjørn K. Selbekk, der er redaktør for Magazinet, begrunder trykningen af tegningerne med, at man er betænkelig ved „den snigende indskrænkning af ytringsfriheden, som foregår.“ Han mener ligeledes, at det er et problem, hvis man ikke tør udtale sig imod islam.
Det har dog vakt undren i bredere kristne kredse i Norge, at det er en kristen avis, der nu bringer billederne.
– Når en avis, som skal bygge på kristne værdier, står i brechen for at trykke billeder, som træder på mange muslimers følelser, stiller vi os undrende overfor hensigten med dette, siger Jan Rudy Kristensen fra Kristne Arbejderes Forbund til den norske avis Korsets Seier.
– Jesus sagde: „Gør mod andre, som du ønsker, de skal gøre mod dig.“ Denne opfordring bør ligge som et etisk fundament for alt, vi gør og siger, mener Jan Rudy Kristensen.
-mbc