100.000 amerikanere marcherer mod abort

USA – Den årlige March For Life-demonstration i Washington tiltrak i sidste uge over 100.000 abortmodstandere.Over 100.000 demonstranter deltog i marchen den 23. januar, der markerer årsdagen for lovliggørelsen af abort i USA.
Det er nu 33 år siden, at den amerikanske højesteret afsagde sin dom i retssagen mellem Roe og Wade. Dommen betød i praksis, at abortindgreb var lovligt i hele svangerskabs-perioden, og man anslår, at der i perioden fra 1973 og til nu er blevet udført 47 millioner abortindgreb i USA.
I March For Life deltager hundredvis af små organisationer, som hver på deres måde kæmper for, at abort igen bliver gjort ulovligt. Og aldrig før har abortmodstanderne stået stærkere, end de står nu.
Sammensætningen af dommere i højesteret ser med præsident George Bush’ nye udnævnelser nu for første gang ud til, at en eventuel domsafsigelse om abort vil kunne falde ud til abortmodstandernes fordel.
-mbc