Fransk regering siger nej til homofilt ægteskab

FRANKRIG – En kommission i den franske regering har konkluderet, at homoseksuelle „ægteskab“ ikke bør indføres ved lov.Kommissionen fraråder også, at homoseksuelle par skal have ret til at adoptere, eller få hjælp til kunstig befrugtning. Hovedindvendingen mod at en loven skulle indføres er, at børnenes rettigheder skal sættes over voksnes behov.
Den franske kommission oplyser, at den udemærket er klar over, at familien ikke længere er, hvad den var. Flere typer familieforhold er almindelige i dag. De anbefaler alligevel, at på grund af barnets tarv bør homoseksuelle „ægteskab“ forblive forbudt.
Som et led i sit arbejde havde kommissionen blandt andet været på studietur i lande, som allerede har tilladt homofile ægteskaber. Det drejer sig blandt andet om Spanien, Storbritannien, Sverige, Holland og Belgien.
KPK