Holocaust-overlevende er fattige

ISRAEL – Omkring 90.000 ud af 280.000 Holocaust-overlevende i Israel lever under fattigdomsgrænsen. De 1000 til 2000 sekel, som de får hver måned fra regeringen og Tyskland, er ikke nok til at dække deres udgifter.Det oplyser talsmand Ze’ev Feiner fra organisationen Holocaust-overlevendes fond.
– I dag er vi alle travlt optaget af at mindes mennesker, som døde i Holocaust. Men vi mister pejlingen, når det drejer sig om at huske på dem, der overlevede, sagde Feiner til Jerusalem Post.
Ifølge tallene fra Feiner er der 46.000 overlevende, som har brug for hjælp for at fungere. Fonden har indtil i dag hjulpet 96.000 og brugte i 2005 170.000 millioner sekel. De fleste af midlerne er såkaldte restitutionspenge efter retssager i USA, og kun fire procent er fra israelske myndigheder.
Mange af de Holocaust-overlevende er nu over 80 år.
– Hvis vi ikke hjælper dem i dag, kan vi ikke hjælpe dem i morgen, sagde Feiner.
Vidar Norberg