Frimenighed i Odder har 10 års jubilæum

10 års jubilæum er det blevet til i Odder Frimenighed, og det skal fejres.
Derfor holder kirken nu en fest i Odder by.Det er nu ti år siden en gruppe lokale kristne besluttede at danne deres eget kristne fællesskab i Odder by. Det blev til Odder Frimenighed. Den 20. august holder menigheden en fest i anledning af deres jubilæum.
På programmet er blandt andet udendørs gudstjeneste, boder, hoppeborg, tryllekunstner, stor kagemand, underholdning og mad og drikke for hele familien.

En anden form

Frimenigheden er i dag vokset til godt 125 medlemmer, hvoraf cirka halvdelen er børn.
– Vi ønskede et frit, dynamisk og livsbekræftende kristent fællesskab i Odder by, fortæller frimenighedspræst Anne Mie Skak Johanson.
– Frimenigheden var og er ikke ment som en provokation af nogen, heller ikke andre kirker eller kristne, men vi mener som menighed, at det er naturligt, at kirkelivet findes i flere former og med forskellige kulturer, fordi mennesker er udstyret med vidt forskellige personligheder.
Én gudstjenesteform tiltaler én type mennesker, en anden tiltaler andre.
Gud er den samme, uanset om man holder uformelle, andægtige, udendørs, eller højlydte gudstjenester. Bare man holder sig til det samme solide kristne trosgrundlag i Bibelen, siger Anne Mie Skak Johanson.

Kirke i Pakhuset

Frimenigheden i Odder holder gudstjeneste i Pakhusets lokaler, som til hverdag er en café, men om søndagen bliver omdannet til kirke.
– Vores gudstjenester er offentlige og åbne for alle, det er ikke kun medlemmer, der må være med.
Man kan altid kigge forbi og opleve en gudstjenesteform, der er dynamisk, relevant og åndelig, inviterer Anne Mie.
– Gudstjenesterne indeholder de samme elementer som i Folkekirken, men foregår i en meget uformel tone.
Der er plads til børn, musik, sjove indslag, og der er solid undervisning ud fra Bibelen.
Der er altid mulighed for, at man kan blive bedt for eller snakke med nogen.

Børn er ligeværdige

Under prædikenen er der aktiviteter for børnene i alderen 4-12 år. Efter gudstjenesten er der frokost for alle, der har lyst, fortæller Anne Mie Skak Johanson.
Også udenfor gudstjenesterne er Odder Frimenighed en kirke i aktivitet.
– Det var menighedens tanke, at børnene skal have en høj prioritet, og at de er ligeværdige medlemmer i kirken. Derfor er der flere tilbud i løbet af ugen til børn i alle aldre.

Fælleskabsgrupper

De voksne kan vælge at deltage i små fællesskabsgrupper, der mødes hver 14. dag, og de kan være med i større aktivitetsgrupper, der mødes en gang om måneden. Derudover tilbyder kirken samtaler gennem En-at-tale-med, og kirkens Giv-en-hånd-gruppe tilbyder, at løse praktiske opgaver for folk, siger Anne Mie Skak Johanson.

SommerOase i Odder

Udover selve kirkearbejdet, har Odder Frimenighed været primus motor i opstarten af Rudehøj Efterskole i Odder, og de er også engagerede i afholdelsen af SommerOase i Odder, en stor festival for ca. 3000 campister fra kirker i hele Danmark.
Anne Mie Skak Johanson er kun præst på halvtid i Odder, den anden halvdel er hun landsleder for Dansk Oase.
Odder Frimenighed vil gerne være en levende, aktiv og åben kirke.
– Vi ønsker på alle måder at afspejle troen på Gud som en god Gud, der ønsker fællesskab med alle mennesker, siger Anne Mie Skak Johanson.
Schwartz