Kina fængsler kristen journalist

KINA – Den kinesiskse journalist Zan Aisong, der netop var blevet kristen, blev fængslet i syv dage, fordi han i en internet-artikel kritiserede myndighedernes nedrivning af en kirkebygning.Den kinesiske journalist Zan Aisong, der blev kristen for nylig, skrev en artikel om myndighederens brug af magt ved nedrivningen af en uregistreret kirkebygning i Hangzhou og deres mishandling af flere hundrede kristne i denne forbindelse. I artiklen, som han lagde ud på en kinesisk hjemmeside i begyndelsen af august, krævede han, at regeringen foretog en grundig undersøgelse af hændelsen.
Reaktionen kom hurtigt. Umiddelbart efter offentliggørelsen mistede han sit arbejde som afdelingschef på ”China Ocean News”, og en uge senere, den 11. august, blev han sat syv dage i fængsel for at ”sprede rygter og forstyrre den sociale orden”.
Den 37-årige kineser, der nu er på fri fod, siger ifølge Åbne Døre, at han ikke har mistet modet, tværtimod:
– Jeg havde en følelse af glæde, da jeg var i arresten, fordi jeg vidste, at det ville ære Gud, fortæller Zan Aisong.
-mbc