Forelæsning om arvesynden

Professor Henri Blocher vil torsdag den 9. november på Menighedsfakultetet i Århus holde to forelæsninger over emnet ”Arvesynd”.Ved forelæsningen om formiddagen vil han belyse emnet ud fra de bibelske tekster. I forelæsningen om eftermiddagen sætter han emnet ind i en teologisk og systematisk sammenhæng.
Undervisningssproget er engelsk.
Henri Blocher anser ikke arvesynden i sig selv som en gåde. For ham ligger det gådefulde mere i den udbredte benægtelse blandt teologer af menneskets arvesynd i et århundrede, som har budt på folkemord, overgreb på børn og bevidst terror.
Blocher har i mange år været professor i systematisk teologi på Faculté Libre de Théologie Evangélique, Vaux-sur-Seine i Frankrig. I 2003 blev han professor på Wheaton College i USA. Han har udgivet mange bøger, blandt andet Original Sin: Illuminating the Riddle (2001). Blocher fastholder en bibelsk inspireret forståelse af arvesynden i en stadig dialog med tidens teologiske tankegange.
Annika