Tre festivaler i én

Næste weekend fylder Danmarks største gospelarrangement Århus by med begejstring. Nu udvider Århus Gospel Festival (ÅGF) igen.

Århus Gospel Festival lancerer i år Next Level Festival

– Sidste år udbyggede vi festivalen med en Soul Children Festival, fortæller landslederen for GospelFactory Hans Christian Jochimsen.
Den såkaldte Soul Children Festival startede med inspiration fra Norge, så der nu var to festivaler i én. Og for andet år i træk udvides den traditionelle ÅGF ”Classic” med yderligere en festival.
– I år lancerer vi Next Level Festival, siger Hans Christian Jochimsen. Derfor er vi nødt til at være i tre forskellige bygninger – henholdsvis Centralværkstedet, DGI-huset og Apostolsk Kirke i Århus.
– Denne ”3-i-1” festivalstruktur betyder, at vi kan tilbyde en gospeloplevelse for alle aldre – og på flere niveauer, fortæller Jochimsen.
– Next Level er ikke for begyndere, men for dem, der har megen korerfaring og kan arbejde med sangteknik på højt niveau. Vi vil gerne tage gospelmusikken et skridt videre – et sted, hvor der bliver gået i dybden med klang, dynamik og rytmisk udtryk. Derfor vil det være en fordel, at man tidligere har arbejdet målrettet med sin stemme eller modtaget sangundervisning, slutter festivallederen Hans Christian Jochimsen.
Ud over Christopher L. Gray fra USA kommer Colin Vassell med sit kor fra London. De giver en speciel koncert for alle festivaldeltagere lørdag aften. Desuden underviser Claes Wegener, Hans Christian Jochimsen, Lene Nørrelykke (tidl. Matthiesen) og Rune Herholdt.
-nord