Kirkedagsavis giver udsyn

Danske Kirkedages avis giver forsmag på kirkedagenes tema: Kirke over grænser.En ny avis fra Danske Kirkedage påpeger nødvendighedne af at hente inspiration fra andre kirkeretninger og dem, der er meget anderledes end os selv.

Sangeren Michael Falch deltager på Danske Kirkedage og vil hudløst ærligt fortælle om kampen mod de ”indre dæmoner”.

– Vi har godt af at krydse grænser, fordi vi bliver inspirerede af nye input og ser, at der er meget mere, der forener os end skiller os som kristne, siger Initiativgruppen bag Danske Kirkedage 2007. De har valgt temaet ”Kirke over grænser”, når arrangementet løber af stablen i Haderslev d. 17.-20. marts.

Intense samtaler

– Kirkedagene er nødvendige, fordi de rummer muligheden for intense samtaler om kirke, folk og samfund, siger biskop Niels Henrik Arendt, der er vært for dagene. Og hans tyske kollega og medindbyder stemmer i:
– Det kirkelige samarbejde i den kristne ånd af broderskab giver mod, siger biskop Dr. Hans Christian Knuth fra Schleswig.

Broderskabets ånd

Bladrer man i avisen, vil broderskabets ånd komme til syne over landegrænser og kirkegrænser: Peter Halldorf er pinsepræst fra Sverige og vil introducere en levende spiritualitet med historiske rødder. David Sac Niringye er anglikansk biskop i Uganda og vil pege på kirkens sociale udfordringer. Hans-Jochen Janschke er biskop i den katolske kirke i Tyskland og vil diskutere behovet for mission i de gamle kristne lande. Mitri Raheb er palæstinensisk præst i Betlehem og er fortaler for fred og forsoning folkeslag og religioner imellem. Og der vil også
være repræsentanter for andre livsanskuelser på kirkedagene.
Dagene har fire ”portaler”, hvoraf den ene er ”Grænser for religion?”. Her vil unge muslimer og kristne diskutere ud fra hver deres livsrejse og biskop Arendt samtale om religion i det offentlige rum med en talsmand for hhv. islam og humanisme.

Kendte ansigter

Der er også andre kendte ansigter på kirkedagene. Michael Falch vil hudløst ærligt synge og fortælle om kampen mod alkohol og de ”indre dæmoner”. Skuespilleren Sofie Gråbøl vil diskutere med Folketingets formand Christian Mejdahl (V) om troens betydning i deres vidt forskellige hverdag. Desuden medvirker også politikerne Svend Auken (S), Karen Klint (S) og Ellen Trane Nørby (V).