Familien kan ikke få kontakt

Familien til den libanesiske flygtning Daniel, som de danske myndigheder sendte tilbage til Libanon den 3. januar, har endnu ikke været i kontakt med ham, efter at han ankom til Beirut lufthavn. (Se Udf. 10. jan.)Daniel var i flere år aktiv i Den Sydlibanesiske Hær (SLA), der samarbejdede med Israel i Sydlibanon. Han flygtede ligesom andre slægtninge til Danmark, da Israel trak sig ud af Libanon i 2000. Hans sag blev behandlet flere gange i Flygtningenævnet, hvor Daniels advokat gjorde gældende, at Daniel ville risikere langvarigt fængsel, hvis han blev sendt tilbage til Libanon. Advokaten henviste bl.a. til, at en af Daniels nevøer blev anholdt, da han blev sendt tilbage til Libanon, og idømt ti et halvt års fængsel, og han har gentagne gange været udsat for tortur. Men Flygtningenævnet gav afslag.
Udfordringen talte i fredags med en af Daniels brødre, der bor i København, og han kunne oplyse, at Daniels familie i Libanon ikke har været i kontakt med ham, men at de ved, at han er i de libanesiske myndigheders varetægt.
– Og et fængselsophold i Libanon kan ikke sammenlignes med at sidde i et dansk fængsel, tilføjer broderen.
skribent