Kirke bryder tabu om vold i hjemmet

– Jeg skulle have sagt stop første gang, siger Miriam Drews. Det er samtidig overskriften på hendes foredrag om vold i hjemmet, der holdes i Teglgårdskirken torsdag aften.Vold i hjemmet er stadig et tabu. Men torsdag den 18. januar kl. 19 bryder Telggårdskirken i Middelfart tavsheden med en tema-aften.
Her vil Miriam Drews fortælle om, hvordan hun brød ud af et voldsramt ægteskab. Hun krydrer sit oplæg med humor og egne sange.
Hun fortæller åbent om, hvordan det er at måtte erkende, at man er voldsoffer, og om de svære kampe for at træde ud af rollen som offer.
– Jeg tror desværre, at der er mange, der oplever vold i hjemmet, siger Michael Bobjerg, der er præst i kirken, der ligger i Teglgårdsparken. – Derfor er det også vigtigt at få taget hul på snakken om emnet. Her har ingen gavn af fortielse. Hverken ofrene, dem der udøver volden eller dem, der forsøger at hjælpe.
Foredraget, der er gratis og åbent for alle interesserede, krydres med Miriam Drews’ egne sange. Hun vil desuden komme ind på, hvordan det er muligt at genvinde sin tabte værdighed, hvis man begynder at lede i sig selv.
Henri.