Politi efterforsker iransk spionage mod norsk pinsekirke

NORGE: Kun 10 efter sin dåb i en norsk pinsekirke blev en kristen iraner anholdt i sit hjemland. De iranske myndigheder kunne fremvise flere billeder fra dåbshandlingen.

Egil Svartdahl er rystet over, at kirken er udsat for spionage.

Det kommet frem, at en iraner med muslimsk baggrund, som blev døbt i pinsemenigheden Filadelfia i Oslo i 1999, blev anholdt i Iran blot 10 dage efter sin dåb. De iranske myndigheder viste ham billeder fra dåben, vel vidende, at konvertering til kristendommen for en muslim kan straffes med op til dødsdom.
Pinsemenighedens præst, Egil Svartdahl, der blev bekendt med sagen under en rejse til Iran for få uger siden er dybt rystet:
– Der er en del illusioner, som revner, når det viser sig, at fremmede myndigheder driver efterretning af personer i Norge, og i vores egen menighedsbygning, siger Egil Svartdahl til avisen Korsets Seier.
Nu er det norske politi sat på sagen. De skal undersøge, om det kan bekræftes, at der kan spores en officiel forbindelse mellem dem, der tog billederne og den Iranske Ambassade i Norge. I forrige uge var det norske politi så på besøg i kirken for at tjekke, om der var tegn på skjulte installationer i form af kameraer eller ligende.
-mibo