Nord-Korea og Saudi-Arabien er værst til at forfølge kristne

Mellem 50.000 og 70.000 nordkoreanske kristne sidder i fængsel for deres tro, oplyser Åbne Døre. De har netop offentliggjort en opdateret liste over lande, hvor kristne forfølges.Kristne forfølges stadig mange steder helt uhæmmet. Det fremgår af Åbne Døres ”World Watch List”, der netop er udkommet i en ny, ajourført udgave.Organisationen Åbne Døre har netop offentliggjort deres liste over i hvilke lande forfølgelsen af kristne er værst.
Øverst på står Nordkorea, den tilbagetrukne, kommunistiske stat, fulgt af Saudi Arabien, Iran, Somalia og Maldiverne. Top 10 listen rundes af med Yemen, Bhutan, Vietnam, Laos og Afghanistan.

Nord-Korea værst

Nord-Korea lå også på toppen af listen sidste år. Men Kenneth Engell Nielsen, der er informations- og pressesekretær, øjner et lille håb.
– Vi kan håbe, at de sidste dages aftale om nedrustning kan hjælpe, men det er ikke sikkert, det har noget med hinanden at gøre, siger Kenneth Engell Nielsen.
Det anslås, at der lige nu sidder 50 – 70.000 kristne indespærret under forfærdelige forhold i Nordkoreanske fangelejre.
Også muslimske lande
Saudi-Arabiens andenplads på listen skyldes blandt andet, at det er forbudt at holde nogen form for offentlig ikke-muslimsk gudstjeneste. Desuden kan omvendelse til kristendom straffes med døden.
I Iran, som ligger nr. 3 på listen, kunne man i 2006 registrere mindst 8 tilfælde, hvor konverterede muslimer blev arresteret og tilbageholdt i flere uger.
– Vi er også kede af, at de kristne i Yemen har fået det værre, siger Kenneth Engell Nielsen, der også fremhæver Etiopien, som et af de lande, hvor forfølgelsen er taget til.

Må gøre noget

Han mener, at vores viden om kristne, der forfølges, er nødt til at føre til handling.
– Det må være en kilde til, at vi beder til vores Gud og fader. Råber til ham om, at han vil være med dem, der fortsat lider, siger Kenneth Engell Nielsen.
Ud over at gøre opmærksom på forfølgelsen opmuntrer organisationen også kristne i de vestlige lande til gennem brev-kampagner at lægge pres på de regimer, der forfølger de kristne.