100 år med bevægelse

70.000 spejdere sammen om at fejre spejderbevægelsens 100 års fødselsdag!I år er det 100 år siden, Lord Baden Powell arrangerede den første spejderlejr. Jubilæet fejres af spejdere over hele verden, og det har skabt samarbejde på tværs af de fem spejderkorps i Danmark.Lord Baden Powell grundlagde spejderbevægelsen i 1907. På verdensplan er der 38 millioner spejdere. Ved det første arrangement i Danmark på Lady Olave Baden-Powell og Lord Baden-Powells fødselsdag d. 22. februar bar alle spejdere Spejderdagens gimmick, armbåndet, synligt hele dagen. På den måde genkendte man andre spejdere og kunne fortælle vennerne, kollegaer og andre nysgerrige om spejderarbejdet og jubilæumsåret.
Spejderne indsamler også 7 millioner kroner som fredsgave til at bygge 100 skoler for i det krigshærgede Angola, og 25. august er der kæmpe spejderfest i Roskilde.
-nord