I fængsel for at lede kirke

KAZAKHSTAN – Den 7. marts blev Fauzi Gubaidullin idømt tre dages fængsel for at lede en uregistreret baptistkirke i byen Shymkent i det sydlige Kazakhstan.Onsdag den 7. marts blev præsten for baptistkirken i Shymkent i det sydlige Kazakhstan fængslet. Forseelsen bestod ifølge Forum18 i, at kirken havde nægtet at lade sig opløse.
Yuri Pfafenrot, som er medlem af kirken, oplever, at livet for baptistkirkerne i landet generelt er blevet sværere.
– Først kom de og tilbød, at vi kunne blive registreret, men det afslog vi. Nu insisterer de på, at vi registrerer os, og hvis vi ikke gør det, vil de idømme os store bøder, eller endog anlægge sag mod os.
Kazakhstan er et blandt flere centralasiatiske lande, hvor religionslovgivningen er blevet strammet siden Sovjetunionens fald. De seneste forslag til lovændringer tyder på yderligere stramninger.
-mibo