LM arbejder med musiksynet

– Nødvendigt at kulturen i musikken og vores liv hænger sammen, siger ungdomssekretær.Gennem mange år har Luthersk Mission (LM) haft et rygte hængende på sig med et forstokket musiksyn. Udtalelsen ”trommer er fandens værk” er forældet i LM. Nu arbejder foreningen med Guds ord i nutidigt sprog og musik.

Reidar Puggard Poulsen

– Jeg spørger ikke om, hvilken type musik, jeg kan lide. Men jeg spørger efter Guds ord i en tone og i et sprog, som et nutidigt menneske kan forstå, sagde skoleleder Peder Toft, Hillerød, i et oplæg ved LM’s Delegeretmøde for nylig. Mødet blev startet for fuld musik med bandet Sola Gratia. Bandet spiller normalt til Sola Gratia-aftenerne for unge, hvor lovsangen har en fremtrædende plads.
Musiksekretær Lars Frederiksen, landsungdomssekretær Reidar Puggaard Poulsen og skoleleder Peder Toft kom med tre korte oplæg som optakt til musikdrøftelsen, da LM’s musikarbejde blev drøftet den 23.-24. marts på lejrcentret HvideKilde i Nordsjælland.

Oversæt
kristendommen

– Kristendommen må oversættes sprogligt og kulturelt, ellers skaber det barrierer. Enhver kristen skal have mulighed for at lovsynge Gud med sit næb, sagde landsungdomssekretær Reidar Puggaard Poulsen. Han illustrerede sin pointe ved at fortælle om en musikoplevelse, han i sin tid havde som volontør i Tanzania. Hvordan nogle masaier blev ellevilde, da de hørte noget kristen sang og musik på deres eget sprog.
– Lovsangsbølgen har givet mange et sprog til at lovsynge Gud, som de finder sig hjemme i. Hvis vi har ét sprog i lovsangen og ét sprog ellers i vores liv, er der risiko for, at vi kommer til at leve et dobbeltliv, sagde han til Tro og Mission.
-nord/Tro og Mission