Ny digital fagforening

Kristelig Fagbevægelse bag unikt webbaseret tilbud til unge, der ikke gider fagforeninger.JobogLiv.dk er et digitalt alternativ til at stå i fagforening. Man får stadig juridisk rådgivning før, under og efter ansættelse. Til gengæld er en række andre ydelser valgt fra, og det mærker pengepungen, der kun må slippe 59 kr. om måneden.

Niels Højgaard

– Vi blev opmærksomme på, der mangler et tilbud til de ca. 400.000 mennesker, som ikke står i fagforening, siger direktør Niels Højgaard fra JobogLiv.dk.

Ligeglade med struktur

– Vi spurgte et brugerpanel, hvilke ydelser, de var interesserede i. De var ikke interesserede i overenskomstforhandlinger og lobbyisme. De forbandt det med pamperi og ville ikke betale til disse ting, fortæller Niels Højgaard.

Tryghed i
juridisk rådgivning

Ved at samle ydelserne på ét sted og lade al kontakt foregå over telefon og internet, samt ved at vælge den traditionelle fagforeningsstruktur fra, opnår JobogLiv.dk en stor besparelse, siger Niels Højgaard. JobogLiv.dk er heller ikke en fagforening, men en virksomhed. Man bliver kunde i stedet for medlem. Derfor kan man heller ikke trække fagforeningsbidraget fra i skat.
Kunderne får svar på mails og kan få visuel kontakt med personalet via webcamera.

Kontroversielt

– Det kan godt ske, nogle vil opfatte det som kontroversielt, men det gør jeg ikke, siger landsformand for Kristelig Fagbevægelse, Søren Fibiger.
– Det har været en værdi, at der skal være frit valg på arbejdsmarkedet.