USA i bøn for Virginia Tech

Hele USA er i chok, men beder for de efterladte til ofrene efter den brutale massakre på Virginia Tech i Blacksburg. Kirkeleder kalder til strammere våbenlovgivning.Amerikanske kirker kræver strammere våbenlovgivning, efter at en amerikansk studerende gik amok og dræbte 32.

– Må Guds kærlighed berøre dem, som lider og sørger, sagde George W. Bush.

Mandag den 17. april blev USA ramt af en tragedie. En frustreret ung studerende gik amok og dræbte 32 lærere og studerende på det tekniske universitet, Virginia Tech, i Blacksburg.
Landet var i chok, og ved en mindehøjtidelighed med deltagelse af præsident Geor-ge W. Bush tirsdag blev de dræbte mindet.
– Må Gud velsigne og bevare dem, der er gået bort. Og må hans kærlighed berøre dem, som lider og sørger, sagde George W. Bush i sin tale.

Kirker vil have
bedre våbenlov

Skuddramaet har igen sat den forholdsvis liberale våbenlov på dagsordenen i USA. Og denne gang kommer opråbet også fra kirkerne, oplyser The Christian Post.
Lederen af det nationale kirkeråd og tidligere kongresmedlem Bob Edgar mener, at skudepisoden i Virginia må være anledningen til at få bedre kontrol med landets skydevåben.
– Hvor mange meningsløse drab skal vi være vidne til, før vi indfører en meningfyldt våbenlov her i landet? spørger Bob Edgar.