Børn af religiøse forældre opfører sig bedre

Børn af religiøst aktive forældre har bedre selvkontrol, sociale evner og indlæring. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af sociolog ved Mississippi State University, John Bartkowski.Forældre og lærere til mere end 16.000 børn er blevet bedt om at vurdere børnene ud fra kriterier om børnenes selvkontrol, hvor ofte de opførte sig dårligt eller var ulykkelige og deres evne til at respektere og samarbejde med deres jævnaldrende. Svarene blev sammenlignet med, hvor ofte forældrene deltog i gudstjenester, talte om religion med børnene eller ligefrem skændtes om religiøse emner i hjemmet. Konklusionen var, at både lærere og forældre fandt, at børn af mere religiøst aktive forældre havde bedre selvkontrol, bedre sociale evner og bedre indlæring. Dog var der en undtagelse, noterer Bartkowski: – Religion kan skade, hvis troen er en kilde til konflikt eller spændinger i familien, skriver Religion.dk.
Schwartz