Dansk præst talte i synagoge

ISRAEL – Jan Mortensen, præst i Immanuelkirken, blev overraskende inviteret til at tale i en synagoge i Ramat Hasharon i anledning af FN’s dag mod diskrimination og racisme.– Jeg måtte lige have den én gang til, siger Jan Mortensen om den dag, han blev inviteret til at tale i den reformerede synagoge i Ramat Hasharon.
Den danske præst blev inviteret i anledningen af FN’s dag mod diskrimination og racisme, som blev holdt fredag den 23. marts. Her fik Jan Mortensen givet 15 minutters prædikentid, uden betingelser til indholdet.
– Jeg tog udgangspunkt i forholdet mellem racisme og religion og satte det op imod evangeliet, fortæller Jan Mortensen i Israelsmissionens Avis. Han fortæller, at responsen udelukkende var positiv.
– Jeg var ved at tabe både næse og mund, da en amerikansk jøde kom og præsenterede sin teenagesøn: ”min søn her er interesseret i kristendommen og vil godt lige stille nogle spørgsmål…”
I Israel er mission ikke tilladt, og der er traditionelt stor lukkethed over for kristendommen, der af jøder i almindelighed tilskrives omfattende jødeforfølgelse op gennem historien.
-mibo