Socialborgmester indviede nyt kristent mandecenter

– Tak for det, I gør, sagde Københavns socialborgmester Mikkel Varming, da han klippede snoren og indviede Københavns første mandecenter, startet på kristent initiativ.Flot og rumligt. Lyst med designermøbler og masser af mulighed for at slappe af. Køleskab på alle værelserne.

Københavns socialborgmester Mikkel Warming klipper den røde snor over og indvier dermed det nye mandecenter.

Faciliteterne fejler ikke noget, og i torsdags d. 24. maj var Mandecentret på Christianshavn endelig klart til indvielse. De fine rammer skal bruges til mænd i krise på grund af skilsmisse eller brudte parforhold.
Og der er behov:
– I løbet af de sidste i måneder har vi haft 135 mænd i rådgivning. Det svarer til 800 samtaler. Vi glæder os til at fortsætte, og forhåbentlig er vi i gang allerede i næste uge, sagde daglig leder Thorkil Vestergaard Hansen..

Københavns socialborgmester Mikkel Varming sagde tak for det arbejde, Mandecentret gør, og så klippede han båndet og indviede officielt det nye mandecenter, der er det første af sin slags i København.
Bag projektet står den kristne organisation Fundamentet, og det tog for alvor form, da man i efteråret 2005 modtog 12,5 mio. kr. af Satspuljemidlerne. Forinden havde daglig leder Thorkil Vestergaard Hansen øvet et intenst lobbyarbejde i tre år.
– Vi vidste, at der skulle et mirakel til, for at en lille kristen græsrodsorganisation kunne slå igennem de mange offentlige og store organisationers ønsker til Satspuljen, sagde han dengang.
I dag er Mandecentret en realitet, og der er flotte rammer til de mænd, der har mere end rigeligt at tænke på i deres krise. Der er computere til surfing, et bordfodboldspil og et stort fladskærms-tv. Beliggenheden er central med en stor tagterrasse med udsigt over Christianshavn.

En bruger holdt
indvielsestalen

Mandecentret er indrettet i lyse lokaler på Christianshavn.

Målgruppen er mænd, som følelsesmæssigt er ramt pga. skilsmisse eller brudt parforhold. Centret kan bruges til ophold for at komme ovenpå, både socialt, personligt og økonomisk. Børn må gerne sove over i weekenderne.
– Det er skræmmende at tænke tilbage på skilsmissen, for jeg er overbevist om, at uden Mandecentret havde jeg ikke klaret den, sagde ”Jens”, der var sat til at holde indvielsestalen. – Jeg ville have fortsat min rutchetur i det uendelige. Det var fuldstændigt chokerende pludselig ikke at kunne se sin søn til hverdag!
– Jeg har altid kunnet ringe ind til Mandecentret for at få hjælp, når jeg var desperat og frustreret, især efter samtaler på statsforvaltningen, hvor jeg kunne gå derfra med en følelse af at være blevet ydmyget.
– Det bedste for mig ved Mandecentret er det, at jeg møder andre mænd, som står i samme situation som mig, og som virkelig lytter, og som jeg lytter til. Jeg står ikke alene med det. Det gør virkelig noget, og det virker!

Mænds kriser

Efter indvielsen inviterede Mandecentret til et foredrag om ”mænds kriser” ved chefpsykolog ved Rigshospitalet Svend Aage Madsen.
Læs det i Udfordringen
i næste uge.


Artiklen fortsætter efter annoncen: