Detektiven Poirot kom på sporet af Gud

En bibel på et hotel fik afgørende betydning for David Suchet.Skuespilleren David Suchet, der er bedst kendt som mesterdetektiven Hercule Poirot, mener, at Bibelen er det bedste våben imod moralsk forfald.

Agatha Christies intelligente og forfinede detektiv, Hercule Poirot, spilles allerbedst af skuespilleren David Suchet.

David Suchet spillede mesterligt Agatha Christies forfinede og perfektionistiske detektiv på tv gennem seks år.
Men han har spillet andre store roller, senest avismagnaten Robert Maxwell i BBCs drama ”Maxwell”.
David Suchet siger:
– Menneskeheden er nu i stand til at ødelægge sig selv og verden, mens krig, overfald, hungersnød, fattigdom, naturkatastrofer og religiøs intolerence er dagligdagen, skriver David Suchet, men fortsætter så:
– Hvis den læses, forstås og anvendes, så er Bibelen den mest kraftfulde kilde til at bekæmpe dette forfald. Den må ikke stå uåbnet på en hylde – Bibelen kan ikke længere ignoreres, fastslår han.
David Suchet blev selv overbevist om Bibelens værdi, da han var på rejse i USA.
– Mens jeg lå i badekarret følte jeg et desperat behov for at læse i Bibelen. Hvorfor? Det ved jeg ikke… (Jeg havde ikke læst i den siden min skoletid.)
Det var sent om aftenen, og ingen butikker eller kirker havde åbent. Nå, jeg trak på skuldrene og gik i seng. Jeg rakte ud efter min bog fra den øverste skuffe ved siden af sengen – og dér var Bibelen! Gud ske tak for den!
Bibelen var lagt ud på hotelværelserne af organisationen Gideonitterne. Takket være Bibelen kom Poirot på sporet af kristendommen og vendte hjem fra USA som en troende og engageret kristen!
Henri.