Tre politiske dronninger mødes i Randers

Oppositionens tre partidronninger, Helle Thorning-Schmidt, Margrethe Vestager og Bodil Kornbek mødes til fyraftens-debatmøde den 4. september i Randers.Randers bliver tirsdag den 4. september centrum for det første fælles møde mellem oppositionens tre partidronninger.Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokraterne, Margrethe Vestager, Det radikale Venstre, og Bodil Kornbek, Kristendemokraterne har sagt ja til at deltage i et offentligt fyraftens-debatmøde på musik- og teaterhuset Værket.
Det er Kristendemokraterne i Randers Kommune, der i samarbejde med Socialdemokraterne og Det radikale Venstre har arrangeret mødet.
Både Thorning-Schmidt, Vestager og Kornbek står foran deres første folketingsvalg som partiledere, og de kan alle efter valget få en central rolle i forbindelse med regeringsdannelsen.

Thorning-Schmidt
næste statsminister?

Hvis valget ændrer magtfordelingen i Folketinget, kan Helle Thorning-Schmidt blive Danmarks næste statsminister. Men det vil formentlig kræve støtte fra både Kristendemokraterne og Det radikale Venstre.
Bodil Kornbek har allerede bekendt kulør og tilsagt Helle Thorning-Schmidt Kristendemokraternes støtte. Men først må Kristendemokraterne igen bliver repræsenteret i Folketinget. Meningsmålingerne tyder på, at hvis Kristendemokraterne opnår mere end to procent af stemmerne ved det næste valg, mister VK-regeringen og dens støtter, DF og Ny Alliance, deres flertal, mens det modsatte er tilfældet, hvis Kristendemokraterne ikke bliver repræsenteret i Folketinget.

Kræver radikales støtte

Foruden mindst fire kristendemokratiske folketingsmedlemmer har Helle Thorning-Schmidt dog også behov for at sikre sig støtte fra Det radikale Venstre.
Som partiets nye leder har Margrethe Vestager endnu ikke tilkendegivet, om partiet efter det næste valg vil lægge sine mandater i Anders Fogh Rasmussens eller Helle Thorning-Schmidts vægtskål. Måske kommer der en melding i forbindelse med det politiske dronninge-møde i Randers, siger formanden for Kristendemokraterne i Randers, Per Schultz-Knudsen.
– Der er behov for et systemskifte. Derfor er det vigtigt, at oppositionen står sammen. Vi må have sat en stopper for den blokpolitik, som den nuværende regering fører, og som igennem de seneste seks år har skabt større uligheder i samfundet og gjort det ulideligt at være ansat indenfor servicefagene, f.eks. som social- og sundhedsassistent, sygeplejerske eller hjemmehjælper, konstaterer han.
Arrangørerne håber, at de tre politiske dronninger kan lære hinanden bedre at kende i forbindelse med debatmødet.
Schwartz