Frikirkernes rolle i den aktuelle etiske debat

Sådan lyder overskriften på en gæsteforelæsning ved professor i matematik og teologi Parush Parushev, som Akademiet SALT arrangerer onsdag den 10. oktober i Hylliepark, Malmö.Parushev fungerer til daglig som akademisk dekan på International Baptist Theological Seminary i Prag. Under gæsteforelæsningen i Malmö vil han udfolde sig i samtalen om frikirkernes rolle i den aktuelle etiske debat. Og i løbet af dagen vil man bl.a. stille spørgsmål som: Hvordan skal kirken deltage i denne samtale? og hvordan skal kirken udforme sin etik? Parushev vil argumentere for, at den frikirkelige tradition har et vigtigt bidrag at bringe ind i en postmoderne verden, når det gælder etik.
– Udfordringen, som vi møder hos Parush Parushev, handler om, hvordan vi bør leve som menigheder, så det ses i det omgivende samfund, at her findes der et kristent fællesskab med en etik, der er bestemt af evangeliet, siger studieleder på SALT, Bent Hylleberg. Forelæsningen foregår på engelsk.
Schwartz