Kirker markerer Astrid Lindgrens 100-års dag

Onsdag den 14. november kunne den elskede svenske forfatter Astrid Lindgren være fyldt 100 år. Og dagen markeres også i kirkelig regi, bl.a. i Kirke-Eskilstrup Kirke på Midtsjælland.Her vil Astrid Lindgrens kendte figurer Emil fra Lønneberg og Pippi Langstrøme sætte deres præg på gudstjenesten. Undervejs synges svenske salmer fra Den Danske Salmebog, og den svenske sangerinde Maria Marklund synger to af Astrid Lindgrens yndlingssalmer.
Kristendom er med i mange af Astrid Lindgrens bøger, og forfatteren har i interviews fortalt, at kristendom dannede en tryg ramme i hendes barndomshjem, og den tryghedsfaktor ville hun for alt i verden ikke rive væk fra børnene.
Lindgrens eget trosliv var dog tilsyneladende uafklaret. Da hun i et interview blev spurgt, om hun troede på Gud, svarede hun: ”Det ved jeg ikke … men sig det endelig ikke til børnene!” Hun døde i 2002. Hendes bøger er oversat til 90 sprog og solgt i over 100 millioner eksemplarer.
KP