Global bøn – på Amager

Elizabeth Jordaan har set, hvad bøn kan udrette, ikke mindst i Sydafrika, hvor hun kommer fra. Den kommende weekend taler hun flere steder på Amager.Fredag d. 11. januar taler Elizabeth ved Evangelisk Alliances bedemøde i Luthersk Missionsforening på Kirkegårdsvej, og dagen efter er hun indbudt til frokostmøde på Sømandshjemmet Bethel i Nyhavn. På søndag prædiker hun i Pinsekirken på Amagerbrogade.
– I de senere år har vi set vækkelser bryde ud i lande, som har været gennemvædet af bøn, hvor kristne har omvendt sig, bedt om tilgivelse og har stået sammen i bøn for deres land. Det er sket på tværs af kirkesamfund, fortæller Kirsten Nielsen fra Pinsekirken, der også koordinerer Global Day of Prayer her i Danmark. Initiativet kommer fra Sydafrika og bredte sig til 122 lande i 2005. I 2006 deltog 198 lande, og i 2007 var der blot nogle få lande tilbage af verdens 220 lande, som ikke på en eller anden måde deltog i den Globale Bededag. Disse resterende lande vil få besøg inden næste Globale Bededag, den 11. maj 2008.
Også i Danmark var der Global Bededag med bl.a. 1000 deltagere på Rådhuspladsen i København.
/sl