Indien, Nigeria, Brasilien og Marokko er mest religiøse

TYSKLAND – En ny tysk undersøgelse af religiøsitet placerer Indien, Nigeria, Brasilien og Marokko i top.I de fire lande, der ligger på toppen, regner over 96 procent af befolkningen sig for religiøse. Det er nogle af resultaterne af en verdensomspændende meningsmåling blandt 21.000 voksne i 21 lande. Undersøgelsen blev lavet af den tyske Bertelsmann-Stiftung, som præsenterede sine resultater i Berlin den 18. december, skriver Assist News.
Med undtagelse af USA ligger de vestlige lande langt bagefter de øvrige to tredjedele af verdens nationer. I USA beskriver 89 procent af befolkningen sig som religiøse, og hovedparten kalder sig meget religiøse. Dette defineres som, at de beder og går til gudstjeneste regelmæssigt og tillægger troen stor betydning for deres liv.
I Europa ligger Tyskland på det Europæiske gennemsnit med 70 procent af befolkningen, som siger, de er religiøse, og kun 20 procent, der siger, de er meget religiøse. Rusland ligger lavest med 50 procent religiøse og kun syv procent, der kalder sig meget religiøse.
-mibo