Misbrugere får nyt udslusningscenter

Teen Challenge har solgt center i Ølgod for at finansiere nye lokaliteter i Brande.Det er ikke nok at komme ud af alkohol- stofmisbrug. Man skal også tilbage i samfundet.Derfor købte den kristne rehabiliteringsorganisation Teen Challenge allerede i år 2000 et udslusningscenter i Ølgod. Skomagergården er nu solgt, og overskuddet investeres i et nyt udslusningscenter i Brande. Det forventes at salget af Skomagergården vil indbringe 650.000 kr., som skal bruges på de nye bygninger.
Lokomotivet i Teen Challenge Danmark er rehabiliteringscenteret Betesda, der siden 1970’erne har behandlet misbrugere og personer med psykiske og sociale problemer. Betesda ligger i landsbyen Karstoft uden for Brande. Centerleder Søren Kokkenborg ser en stor fordel i, at det nye udslusningscenter kommer til at ligge i Brande:

Bedre jobmuligheder

– For det første ligger det meget tættere på Betesda, og beskæftigelses- og uddannelsesmulighederne generelt er større her end i Ølgod. Dernæst får vi mulighed for at bruge de rehabiliterede i vores frivillige arbejde. Og endelig mener vi også, det er vigtigt, at tidligere beboere kan beholde deres kirkelige netværk, når de flytter ud af centeret og bosætter sig her i området, siger han.
Det er stadig ikke besluttet, hvor det nye udslusningscenter skal ligge, og Betesda og Teen Challenge venter i øjeblikket på, at midlerne fra salget af Skomagergården bliver frigivet.