Egyptere får lov til at vende tilbage til kristendommen

EGYPTEN – Egyptens højesteret gav forrige weekend tolv kristne, der havde konverteret til islam, lov til at vende tilbage til kristendommen.Over et år har det taget, inden tolv kristne af koptisk oprindelse lørdag den 9. februar fik medhold i deres sag ved højesteret i Egyptens hovedstad Cairo.
– Vi fik fuldt medhold i vores anke, siger Hossam Bahgat til New York Times. Han er leder af organisationen ”Egyptian Initiatie for Personal Rights”, som har ført sagen sammen med den internationale bevægelse ”Human Rights Watch”.
– Nu vil de tiltalte kunne få et ID-kort, hvor der står, de er kristne, siger Bahgat.
Højesteretsdommen omstødte en kendelse fra en lavere retsinstans i april 2007, som forbød de tolv at vende tilbage til kristendommen.
-mibo