Sprogets genoprettelse

På side 5 bringer vi denne gang en undersøgelse, som viser, at mange tv-programmer er fyldt med voldsomme bandeord, sjofelheder og vulgært sprog. Ikke mindst på TV 2 er det galt, mens Danmarks Radio trods alt har en højere standard.
De fleste af os kan blive enige om at bekæmpe miljøforurening, og vi går jo heller ikke ind i stuen med møgbeskidte støvler på… De fleste undlader også at bruge et beskidt sprogbrug, når de er gæster hos nogen. Man tager hensyn. Men når det drejer sig om tv, så må vi dagligt finde os i, at der med de programmer, vi ser, følger et sprogbrug og en umoral, som vi ellers ikke vil have ind i stuen.

Det er virkelig udryk for sproglig fattigdom, når man til hvert tredje ord må understrege med satan, fanden og helvede. Men det er mere alvorligt end det:
Når man f.eks. siger kraft-æde-mig, hvad er det så man siger? Kraft er et andet ord for kræft, den frygtelige sygdom, som så mange danskere lider under og dør af…
Disse bandeord – som ”underholdende” tv-programmer er med til at legalisere i daglig tale – er i virkeligheden forbandelser, som man nedkalder over sig selv og andre.
Hvis der findes en åndelig verden, som både kristne og mange andre danskere tror, så har det en negativ åndelig og psykisk betydning at påkalde det onde/den onde.

Grunden til, at det er blevet så galt de sidste år, er, at vi har fået tudet ørene fulde med, at alt er ligegyldigt.
”Det, der er godt for dig, er rigtigt for dig”, siger vor tids holdningsløse meningsdannere. Men det, der var godt for Hitler, var ikke godt for andre mennesker! Der ER noget, der er rigtigt og forkert. Og vi må holde fast i de kristne værdier, som har gjort vores samfund humant og retfærdigt – indtil man skubbede den kristne moral ud af skolen, politik, tv, kultur, osv. Nu ser vi, at samfundet og medierne bliver afstumpede uden en grundlæggende moral.
Derfor må vi presse medierne til at levere et mere sobert produkt. Skriv læserbreve. Sig det til arbejdskammerater. Protester til de tv-ansvarlige. Påvirk, hvor du er. Folk med en holdning er en mangelvare i dag. Men de er uundværlige.

Redaktør Henri Nissen