Vestjyske kirker fusionerer

To frikirker i Esbjerg og Varde lægges sammen og bliver til én kirke. Hvad gør en frikirke, når præsten går på pension? Kalder på en anden præst – eller går sammen med en anden kirke.

Birgit og Mogens Frismodt afløses af yngre kræfter:
Frank Ahlmann (th.) skal
lede den fælles frikirke.

Det sidste har Frikirken i Varde besluttet, da dens leder Mogens Frismodt fylder 70.
Frikirken fusionerer således med Kirkecenter Livets Kilde i Esbjerg d. 2. marts. Esbjergkirkens præst Frank Ahlmann bliver præst for begge kirker, Frismodt bliver medlem af ledelsen i en overgangsperiode, og så udnyttes ellers de fælles ressourcer med sang, musik og forkyndelse ved, at der holdes gudstjeneste i Esbjerg søndag formiddag og i Varde samme eftermiddag.
– Kirkecenter Livets Kilde og Frikirken i Varde har gennem flere år haft et godt samarbejde, der har udviklet sig til et hjertefællesskab, fortæller kirkerne i en fælles pressemeddelelse.
Fusionen er resultat af en længere proces, der nu kulminerer i én kirke med fælles vision, ledelse og administration.
Fusionen fejres søndag d. 2. marts med en festgudstjeneste i Varde.
– Når tingene har fundet deres endelige form, vil vi invitere byen og byde indbyggerne velkommen til at opleve en levende og dynamisk kirke.
Kirkecenter Livets Kilde vil være kirkens fælles navn og består tilsammen af 105 voksne og børn i Esbjerg og Varde.
Frank Ahlmann vil være kirkens ledende præst. Mogens Frismodt vil sammen med sin hustru Birgit fortsat virke aktivt med i kirken – som de selv siger: ”Der findes ingen pensionister i Guds rige…”
/sl