1000 til Fair Trade-brunch på søndag

Den katolske biskop i Danmark udfordrer kristne til at drikke ’Fair Trade’-kaffe, som gavner de fattige kaffebønderBiskop Czeslaw Kozon opfordrer nu sine katolske menigheder til at drikke kaffe, som er importeret efter Fair Trade-principper.

Biskop Czeslaw Kozon og Jann Sjursen medvirker begge ved Fair Trade-brunchen i Domkirken den 2. marts.

Opfordringen vækker begejstring hos hjælpeorganisationen Caritas.
– Jeg synes, det er modigt af biskoppen. Og så er det jo mere et spørgsmål om at slå et slag for de fattige kaffeproducenter, end det er reklame for en bestemt kaffe, siger generalsekretær Jann Sjursen fra Caritas.
– Det er vigtigt at rette fokus mod, at vi med vores dagligdagshandlinger er med til at bestemme livsvilkår for mennesker og bestemme belastningen af miljøet, siger Sjursen.
Han mener dog ikke, ”at vi skal holde studiekreds med os selv, hver gang vi f.eks. handler ind i supermarkedet”.
– Når Caritas slår et slag for Fair Trade-tanken, så er det først og fremmest for at få os til at overveje vores indkøb og forbrug i forhold til, at vi som kristne skal være med til at fremme retfærdighed og en bæredygtig udvikling.

Ansvaret for næsten

– Det handler dybest set om respekt for Skaberen og hans værk – og om ansvaret for næsten. Fx. kaffeproducenterne, som vi kender fra projekter i Bolivia og Uganda.
Det ansvar må vi påtage os hver især. Vi skal ikke gøre os til smagsdommere over for hinandens dagligvareindkøb, siger generalsekretæren.
Biskop Czeslaw og Jann Sjursen medvirker i øvrigt ved Fairtrade-brunchen i Domkirken på søndag den 2. marts.
Der holdes bruncher i 14 menigheder, og der forventes ca. 1.000 deltagere.
Arrangementerne holdes på forskellige lokaliteter lige fra menighedslokaler til den lokale kina-restaurant og med forskellige medvirkende, der har stillet sig til rådighed.
Katolsk Orientering/Henri.