Du har lov at ha’ din mening!

Samfundet har ændret sig meget de senere år. De kristne værdier og den gode moral er mange steder skubbet ud af egoisme og holdningsløshed.Derfor kan det være svært at stå fast på det, man selv tror er det rigtige. For det er jo ikke ”moderne”, vel?
Når kristne udtaler sig i dag, forsøger de ofte at sige det alment accepterede. Vi vil ikke falde udenfor.
Men når majoriteten er på vej i den forkerte retning, så er det døden, hvis vi alle forsøger at tilpasse os.
Fordi vi har været tavse og tilpasnings-ivrige i kirken i de sidste årtier, har andre sat sig på kulturen. Andre har fastsat samfundets moral. Vi er skræmt til tavshed.
Men der er tider, hvor nogen er nødt til at sige det modsatte af det alment accepterede.
Det er det, kristendommens modstandere ofte gør. De provokerer og bryder vore grænser ned, og vi forarges måske. Men vi bliver alligevel påvirkede. Og skræmt?

Så længe vi går og spekulerer på, hvordan vi skal tilpasse kristendommen, så den kan blive accepteret af alle, så længe vil vi ikke kunne ånde frit.
Derfor er der en stor befrielse i at erkende, at du har lov til at mene noget andet end flertallet. Du har lov at have din mening. Du har lov at sige din mening, hvis du gør det på en hensynsfuld og kærlig måde.
Du skal ikke vente med at sige din mening, til du er sikker på, at alle er enige. Det gør ikke noget, at alle ikke er enige. Det er helt normalt.
Og hvis du udtaler dig inspireret af Helligånden, så kan du være sikker på, at dine ord gør en gavnlig virkning og kan hjælpe andre til at finde vej.
Da Josua skulle indtage det forjættede land, fik han et opmuntrende ord:
”Herren vil selv gå foran dig, han vil være med dig, han vil ikke lade dig i stikken og ikke svigte dig; så vær ikke bange, og lad dig ikke skræmme!”

Redaktør Henri Nissen