Kristne demonstrerer mod kønsneutrale ægteskaber

3.000 nordmænd gik forrige weekend på gaden for at demonstrere mod en ny lov, som juridisk vil sidestille registrerede partnerskaber med ægteskaber mellem mand og kvinde.NORGE – Kristne fra hele Norge gik den 12. april på gaden i demonstration mod en ny ægteskabslov. De afleverede en protrest med 45.000 underskrifter til Stortinget.Gennem længere tid har det norske Storting arbejdet på et nyt lovforslag, som juridisk vil sidestille registrerede partnerskaber med ægteskaber mellem mand og kvinde. Fra starten har tanken om en sådan lov vakt stor modstand fra især kristne organisationer i landet.
Som kulmination på en langvarig protestaktion mod det nye lovforslag gik flere tusind mennesker lørdag den 12. april på gaden i Oslo for at demonstrere.

45.000 underskrifter

Arrangementet der begyndte på Universitetspladsen ledte demonstranterne ned ad Oslos kendte Karl Johan-hovedgade. Ved Stortinget stoppede optoget og her overleverede en af hovedinitiativtagerne, Øivind Benestad, godt 45.000 protestunderskrifter til lederen af stortingets familie og kulturkomité, May-Helen Molvær Grimstad (KrF).
Den norske stortingspolitiker bakkede demonstranterne op ved at slå fast, at ægteskabet mellem mand og kvinde har dybe rødder over hele verden, uafhængig af religion. Hun påpegede, at regeringens forslag til en ny ægteskabslov er en samlivsreform, som bryder med denne tradition.
May-Helen Molvær Gimstad opfordrede desuden repræsentanter fra alle partier til at lytte til folket og stemme imod den nye lov.

Dansk opbakning

Under taktfaste råb ”Ja til ægteskabet mellem mand og kvinde” marcherede demonstranterne gennem byen til Youngstorget, hvor der var tid til flere appeltaler.
Ulf Erik Knudsen, fra det norske Fremskridtsparti, var ikke optimistisk, hvad angår at bibeholde den nuværende ægteskabslovgivning.
– Men vi giver ikke op, før sidste slag er ovre i Stortinget, sagde han til norske KPK. Han mente i øvrigt, at sagen burde udsættes, så folket fik mulighed for at sige sin mening om lovforslaget ved næste stortingsvalg.
Demonstrationen, der ifølge politiets tælling var på omkring 3.000 mand fik også opbakning fra svenske og danske representanter og fra Morten Dahle Andersen og Jan Harsem som er centrale i Nordisk Netværk for Ægteskabet.
Michael Bobjerg