Nødråb eller…?

Ruth Evensens datter Sophia har på det seneste angrebet sin mor og den frikirke, hun leder, i medierne. Det har medierne taget imod med begejstring og ukritisk ladet datteren få lov at anklage moderen uden at stille kritiske spørgsmål. Meget uprofessionelt. Ville man tillade Helle Thornings datter at angribe sin mor så personligt?
Det er altid dybt betænkeligt, når familiemedlemmer offentligt angriber hinanden. Af datterens historie fremgår det ret tydeligt, at sagen i høj grad handler om et mor-datter opgør – og fordi de begge tænker så sort-hvidt, bryder det ud i lys lue. Det er svært at se, om det er et reelt nødråb eller bare et angreb. Eller et salgsfremstød for en bog.
Men da datteren inddrager en teologisk vinkel og beskylder frikirker m.fl. for ikke at tage afstand fra hendes mors frikirke, så bliver det relevant at tage op.

Udfordringens holdning til Faderhuset adskiller sig ikke væsentligt fra Frikirkenets kritiske holdning. (Derimod er nogle mediers angreb helt ude af proportioner.)
Men hvad skal vi stille op med Faderhuset…?
Datteren agiterer for, at man skal bruge bl.a. Ekstrabladet og offentligt angribe – for på den måde selv at stå rene. Men den slags selv-retfærdiggørelse bliver alt for ofte misbrugt af kristendommens fjender. Det rammer os selv.
Datteren mener, at kristne ledere ikke ”tør” kritisere hinanden. Men der tager hun nu helt fejl. Det nemmeste og mest nærliggende for de fleste af os er da at kritisere. Det ligger dybt i os at dømme hinanden. Vi kan ikke la’ være!

Men det er faktisk ikke den metode,
Jesus anbefaler.

Han siger: Den som er ren kan kaste den første sten.
I lignelsen om ukrudtet i kornmarken, som arbejderne (de kristne) ville fjerne, siger han til dem, at de skal lade det stå, ”for når I luger ukrudtet væk, kommer I til at rykke hveden op sammen med det” (Mattæus 13,24-30).
Præcis! Jesus lover, at Gud vil tage sig af ”ukrudtet”. Derved undgår vi også at anklage og forfølge de forkerte.
Vi vil hellere pege på det, der er positivt – i stedet for (som andre medier) at skrive om alt det, der er forkert!

Redaktør Henri Nissen