Norsk Oase begejstret for Florida-vækkelse

Mens man i Sverige ser afventende eller negativt på vækkelsesbølgerne fra den anden side af Atlanten, slår man i nabolandet Norge portene på vid gab – også for ”helbredelsesvækkelsen” i Lakeland, Florida.Ledere i den lutherske OASE-bevægelse har været ovre i Florida og indkaldte lørdag til inspirationsmøde i Oslo for at ”give det videre”, man fik med sig derfra.
– Jeg har aldrig set noget lignende, siger en entusiastisk Einar Ekerhovd, ”daglig leder” for OASE i Norge, til Dagen.
– To ord beskriver Floridavækkelsen for mig: hellighed og herlighed.
Einar Ekerhovd tilbragte pinsen i Lakeland.
– Det som foregår der medfører en stor forandring. Tegn og under er blevet det normale. For første gang så jeg med egne øjne blinde få synet tilbage, eller mennesker, som er født døve, få fuld hørelse.
Det skete både på scenen og på bænkerækkerne.
– Og ikke bare på Todd Bentleys aftenmøde! Der skete lige så meget på formiddagsmøderne med andre talere.
Einar Ekerhovd har ellers set en hel del. Han bor i Bergen, hvor unge fra både den norske folkekirke og frikirker i flere år er gået ud på torvet for at bede for mennesker om helbredelse.
Norske OASE har samlet omkring 10.000 mennesker på sine sommerkonferencer igennem de seneste år.
I år satser man på to store sommerkonferencer i forskellige dele af Norge.
– OASE er meget bredere end den svenske OAS-bevægelse, forklarer Einar Ekerhovd. Der findes en meget større lavkirkelig lægmandsbevægelse i den norske kirke. Og OASE henvender sig ikke kun til statskirken.
– Vi er trygge i vores teologi og føler, at vi virkelig står på luthersk grund. Derfor er det ikke noget problem for os at hente talere fra blandt andet Torontobevægelsen. Vi er åbne for alt, Helligånden vil gøre, kommenterer Ekerhovd.

Catch the Fire

I år er Einar Ekerhovd aktiv i den økumeniske gruppe kirkeledere, som arrangerer to store ”Catch the Fire”-konferencer i Norge med lederne for Toron-tovækkelsen, John og Carol Arnott og Heidi Baker.
OASE har også åbnet et ”soakingkontor” – ”soaking” er en kontemplativ bønneform, som blev lanceret stort i Toronto.
– Det, som sker i Lakeland, fortsætter Ekerhovd, er den samme Åndens strøm, som vi har set i Toronto og Pensacola og i Reading i Californien (under pastor Bill Johnson).
– Vi er fulde af forventning til lørdagens inspirationsmøde!
Ungdom Med Opgaves norske leder Alf Magnus står sammen med Ekerhovd og andre bag årets store vækkelseskonferencer i Norge. Han siger til Dagen, at tegnene på en ”åndelig opvågning” i landet er tydelige.
– Især blandt de yngre findes der en søgen efter et indre liv. Det, der sker, involverer mange kirker. Majoritetskulturen er så kristendomsfjendtlig, at vi kristne nærmer os hinanden.
De følelsesmæssige udtryksformer, som forbindes med de nyere vækkelser, har Alf Magnus positive erfaringer med.
– Demonstrationen af Guds barmhjertighed og kraft får mennesker, som ellers drages mod det nyreligiøse, til at søge hen til den kristne tro, siger Alf Magnus.
Herti Dixon